Ikghono's Now - Dont Let Your Deal Go Down Live

Lyxa till fattigdomen

Idag ska jag testa något nytt och exalterande, jag ska försöka mig på att laga soba nudlar. Det är en japansk slags nudel, som är brun och är gjorda av bovete. Jag har inte lagat mat med nudlar i på så länge. SÅ SÅ länge. När jag var en fattig yngling och bodde i Sydney så lagade vi alltid soppor, eftersom att det var så billigt och eftersom att det faktiskt mättar en mer än vanlig mat. Är inte det konstigt?
Att om man äter samma mängd soppa och en vanlig rätt med kött i så mättar soppan en mera, jag förstår inte riktigt varför men så är det i alla fall. Jag har läst det i flera artiklar så jag antar att det måste stämma. 

Vi brukade alltid göra kyckling soppa, och jag kan fortfarande känna lukten och smaken när jag tänker på det. Den var faktiskt super god, jag är imponerad över att vi kunde åstadkomma sånna rätter när vi var så unga och precis hade börjat laga mat själva. Vi hade i selleri, morötter, gurka, nudlar, lök, purjolök, kyckling så klart, och massa annat som vi kunde hitta hemma eller för extrapris nere på affären. Och så hade vi alltid skålar med typ koriander och sånt som vi kunde toppa det med. Jag tycker faktiskt att vi var superduktiga på att försöka göra det så lyxigt som vi kunde fast att vi inte hade så värst mycket pengar då. Vi försökte att göra det bästa av situationen och det tycker jag att vi lyckades bra med!

Nu ska jag försöka mig på att göra en soppa igen och jag har faktiskt inte gjort det sen jag var tjugo, så jag undvara ju om jag har utvecklats något i min matlagning eller om den kanske till och med kommer vara värre!